سرداشی یکی از غذاهای محلی شهر همدان است که از خاصیت غذایی بالایی برخوردار می باشد. سرداشی تقریبا شباهتی به برخی از غذاهای تبریز دارد.
در زمان قدیم مردم همدان بعد از آماده سازی مواد این غذا، آن را به سنگکی می بردند تا آن را روی تنور سنگی قرار دهد تا طبخ شود.
در این مطلب طرز تهیه سرداشی را برای شما ارائه می دهیم.
مواد لازم برای تهیه سرداشی :
گوشت گوسفند ۷۰۰ گرم
پیاز ۲ عدد متوسط
سیب زمینی خام ۲ عدد متوسط
فلفل سبز به مقدار لازم البته در صورت تمایل
نمک و ادویه به میزان لازم
گوجه فرنگی ۳ عدد متوسط
سیب زمینی ورقه شده برای روی کباب
طرز تهیه:
ابتدا گوشت و سیب زمینی خام و پیاز را چرخ می کنیم و بعد از این که چرخ شد خوب ورز می دهیم، به طوری که چسبندگی آن کم شده باشد. مواد را بعد از اینکه خوب ورز دادیم روی یک سطح صاف مثل سینی یا تخته پهن می کنیم و گوجه فرنگی ها را ورقه کرده و همراه سیب زمینی های ورقه شده روی کباب پهن می کنیم.
برای طبخ این غذا از تنور نانوایی سنگکی استفاده می شده که به اصطلاح آن را سرداشی یعنی طبخ شده بر روی سنگ می گویند.
مواد آماده را درون فر با درجه حرارت ۱۴۰ و به مدت زمان ۱ تا ۲ ساعت قرار می دهیم.